Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Spara & Slösa i Skolan

Spara o Slösa

Spara & Slösa i skolan är ett inspirationsmaterial till lärare i årskurs fyra som ska hjälpa dem att grundlägga goda attityder och värderingar kring sparande och sparsamhet hos eleverna redan i tidiga år. I upplägget ingår fem korta spelfilmer med karaktärerna Spara och Slösa samt lektionstips som lärarna kan använda som arbetsmaterial för eleverna.

  

Under läsåret 2014/2015 har vi testat detta i Skaraborg och träffat cirka 100 lärare för att visa dem materialet. Detta är ett initiativ av Sparbanksstiftelsen Alfa och Sparbanksstiftelsen Skaraborg som också är finansiärerna bakom materialet. Filmerna och lektionstipsen harmoniserar väl med läroplanens kursplan för mellanstadiet.

På hemsidan www.lyckoslanten.se/skaraborg hittar du filmer, lektionstips, diskussionsfrågor och uppgifter kring de teman som ingår; månadspeng, låna, konsumtion, spara, tjäna pengar. Den feedback vi fått av lärare som använt sig av materialet är att det blir många och givande diskussioner i klassen när man arbetar med uppgifterna och eleverna tycker dessutom att det är kul med Spara & Slösa.

Patrick Grimlund från TV:s Lyxfällan har tittat på materialet och säger att det är kul och inspirerande med filmerna och att humor gör det mer lättsmält och lättillgängligt. Sprid gärna sidans adress till lärare och andra som kan tänka sig ha nytta av materialet.

  
www.lyckoslanten.se/skaraborg

Stäng Skriv ut